Stílus az alapoktól
2017. május 24.
Szoknyafazonok alkatra igazítva
2017. június 6.
Show all

Méret és forma – öltözködési praktikák

39424721 - beautiful sexy woman with her colorful clothes

Elfogadsz tőlünk néhány tippet?

Akkor most egyszerűbbé tesszük számodra a ruha válogatás és próbálás folyamatát.

Ha pedig viszonteladó vagy, akkor a célközönségednek megfelelő fazonokat könnyebben ki tudod majd választani a kínálatból.

 

Van a ruha a kirakatban, amibe beleszerettél és vagy Te. Hozd össze a kettőt!

Ne ragaszkodj a ruhaméretedhez! Vannak eltérések, bármennyire is egységesen próbálnak gondolkodni a gyártók. Lehet, hogy egy blúzból 36-os méret általában jó rád, ám lehet, hogy hasonló fazon más anyagból csak 38-asban passzol az alakodra.

 

Frissíts!

Ne ragaszkodj mereven a már bevált fazonokhoz, hanem próbálj fel mást is! Lehet, hogy olyat találsz, ami még az eddigi kedvencednél is sokkal jobban áll rajtad. Nem kell teletömnöd a szekrényedet egy halom ruhával, hanem legyen 3-4 alap szetted és ezeket egészítsd ki időnként.

 

Válassz kiegészítőket!

Egy standard little black dress is különlegessé válik, ha megfelelő cipővel, táskával, ékszerrel veszed fel. A legunalmasabbnak tűnő darab is lehet dögös a megfelelő kiegészítővel.

 

Nézzük, milyen alkatra melyik darab kötelező és mi az, amit hanyagolj inkább:

 

Sportos, fiús testalkat

Felül bátran viselj mintás, fodros felsőket, zsebes blúzt. A rövidebb szoknyákkal emelheted ki a lábaid szépségét, illetve hangsúlyosabbá teheted a csípődet. Az egyenes vonalú ruhadarabokat azonban kerüld.

 

Telt testalkat

Emeld ki, amid van! Viselj V kivágású felsőket, harang alakú szoknyát. Ha vékony a derekad, hangsúlyozd övvel, vagy válassz derékrészen húzott ruhát. Kerüld a nagymintás kelméket és a bő lebernyegeket.

 

Ha alacsony vagy

Hordj olyan ruhát, ami nem vágja ketté az alakodat, ne legyen hangsúlyos a derékrész. Magas derekú, de rövid szoknyát, magas derekú nadrágot, ami egy magassarkú cipővel csodálatosan megnyújtja a lábad. Táskából ne válassz nagyot, mert az túlnő rajtad.

 

Ha magas vagy

A derékban szabott egyberuhákat bátran hordhatod, de a hosszú szoknyákat kerüld, mert az tovább nyújtja az alakod. Ha hosszú a lábad, vegyél csípőnadrágot, illetve olyan felsőket, amik derék alatt végződnek. Ha a felsőtested hosszabb, akkor inkább magas derekú legyen az alsó rész és rövidebb a blúz.